Hlavní obsah

Policejní radar naměřil skateboardistovi rychlost 110 km/h

Novinky, vps
Kapské Město

Jihoafrický adrenalinový nadšenec Decio Laurenco si zadělal na problém. Nechal se natočit při jízdě na svém longboardu na populární cestě Kloof Nek v Kapském Městě, která je vyhlášená svou prudkostí. Radar mu naměřil rychlost 110 km/h, což neušlo pozornosti úřadů. Ty teď chtějí začít s jeho stíháním.

BEZ KOMENTÁŘE: Radar naměřil skateboardistovi rychlost 110 km/h

 
Článek

Lourenco podnikl svou jízdu 20. ledna ve večerních hodinách. Natáčel ho při tom jeho kamarád pomocí kamery připevněné na nárazník automobilu. Mladík podle svých slov podnikl všechna možná bezpečnostní opatření. Měl na sobě helmu a chrániče, navíc si vybral čas, kdy je malý provoz.

U videa, které bylo zveřejněno o šest dní později, se označil za vysoce trénovaného profesionála a důrazně varoval, ať jeho jízdu nikdo nenapodobuje. Cílem bylo podle všeho spustit radar v dolní části cesty, což se 24letému studentovi podařilo. Podle GPS senzoru, který měl na svém kotníku, dosáhl rychlosti 110 km/h v místě, kde je povolená šedesátka.

Bude obviněn

Kloof Nek často hostí různé extrémní skateboardové závody, v těchto případech je ale vždy pro dopravu uzavřena. V Kapském Městě je navíc zakázané jezdit na skateboardu po veřejných silnicích, nemluvě o tom, že Lourenco výrazně překročil povolenou rychlost. Čeká ho proto obvinění z nebezpečného a nedbalého chování na silnici.

„Stačilo, aby jeden z motoristů zpanikařil a vjel do protisměru. Mohli jsme tu mít další úmrtí na této silnici. Pokud proti tomu nezakročíme, každý další skateboardista by si myslel, že to může zkusit také,“ řekl ve čtvrtek listu Cape Times radní pro bezpečnost Jean-Pierre Smith.

Smith dodal, že skateboardista z toho nevyvázne pouze s pokutou. Už prý požádal státního návladního, ať Lourenca obviní. Radní už také předal případ k vyšetřování dopravní policii a dodal, že město rozhodně neuvažuje o povolení jízdy na skateboardech na veřejných silnicích.

Kopec sjel už mnohokrát

„Chápu, že je to nebezpečné. Ale ten kopec sjíždím hodně často a měl jsem vše pod kontrolou,“ řekl Lourenco deníku The Telegraph.

Fanoušci a diváci videa spekulují o tom, zda radar Lourenca vůbec zachytil. Je totiž možné, že reagoval na vůz s kamerou, jedoucí těsně za ním. „Kloof Nek jsem sjel už mnohokrát v rychlostech 70-80 km/h a radar mě nikdy nevyfotil. Proto jsem se tak radoval. Pravděpodobně zachytil až auto za mnou, a ne mě,“ uvedl pro Cape Times Lourenco.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám