Hlavní obsah

Velryba vyskočila nad hladinu a narazila do kánoe s turisty

Novinky, vps

Příliš blízké setkání s keporkakem má za sebou čtveřice amerických turistů, která se v neděli vydala na výlet na kánoi u havajského ostrova Maui. Kytovec vyskočil nad hladinu a narazil do přední části jejich plavidla. Turisty pořádně vystrašil, uvedl havajský televizní kanál KHON-2.

BEZ KOMENTÁŘE: Velryba vyskočila nad hladinu a narazila do kánoe s překvapenými turisty

 
Článek

Laurent Lebihan z Arizony se společně se svou přítelkyní a dvěma dalšími přáteli nacházeli několik set metrů od pobřeží ostrova, když v tom je pořádně překvapilo mládě keporkaka. Objevilo se z ničeho nic a narazilo do špičky jejich lodi.

Vzhledem ke své velikosti ale nenapáchalo žádné větší škody a loď jen trochu nadzvedlo. Poté podle pasažérů lodi nezraněno odplulo dál. „Jenom jsme se podívali okolo a říkali si, jestli se to vůbec stalo. Bylo dobře, že to bylo ještě mládě a nic se nestalo,“ uvedl Lebihan.

Keporkaci jsou svým vyskakováním nad hladinu pověstní. Loni v srpnu jeden z nich málem skočil až na loď kanadských rybářů. Ve vzduchu předvedl efektní piruetu a pak s mohutným cáknutím dopadl zpět do vody. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Velryba skočila piruetu těsně před rybářskou lodí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám