Hlavní obsah

Pokrytý pijavicemi a se snětí v nohou: Mladík přežil devět týdnů v divočině

Sydney

Hodně drsný zážitek má za sebou 18letý Australan Matthew Allen, který se dost možná inspiroval filmovým snímkem Útěk do divočiny. I v něm mladík vyrazil bez peněz a jídla vstříc divočině. Ačkoliv byl Australan ve chvíli nalezení na pokraji smrti, odborníci se podivují nad tím, že tak dlouho dokázal extrémním teplotám v australské buši vůbec odolávat.

Foto: Policie Sydney

Takto vypadal Matthew Allen před útěkem do divočiny. Teď byste ho asi jen těžko poznali, ztratil totiž polovinu své tělesné hmotnosti.

Článek

Australský mladík, který zmizel před dvěma měsíci, byl nalezen v buši jen několik minut cesty od domova. Byl vyčerpaný, vyhladovělý a pokrytý boláky a pijavicemi. Informovala o tom v úterý agentura AFP s odvoláním na místní policii.

Rodina osmnáctiletého Matthewa Allena se obávala nejhoršího, když jejich syn koncem listopadu zmizel z Westleighu na severozápadě Sydney. Jeho mobilní telefon byl od té doby nedostupný a na bankovních účtech se neobjevily žádné nové transakce. Rozsáhlé policejní pátrání po Allenovi neobjevilo ani stopu. Podle rodiny mladík trpí neupřesněnou nemocí.

O víkendu dva horolezci zahlédli bezvládné tělo ležet v buši méně než dva kilometry od jeho domu. Allen byl pokrytý pijavicemi, pokousaný hmyzem a ztratil skoro polovinu původní hmotnosti. Byl částečně slepý, vyčerpaný a dolní části nohou a chodidel měl napadené snětí. Podle policie je zázrak, že vůbec přežil. Letecky byl přepraven do nemocnice - jeho zranění by ho ale neměla ohrožovat na životě.

Záchranářům řekl, že pil vodu z potoka, který byl ale skoro vyschlý. Nežil pod žádným přístřeškem, a byl tak plně vystaven rozmarům počasí - včetně minulého týdne, kdy teploty v této části Austrálie lámaly rekordy a v Sydney vystoupily na 46 stupňů Celsia. Co mladíka přimělo k odchodu z domova, zatím není jasné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám