Hlavní obsah

Muže knokautovala sova

Novinky, Jakub Kynčl

Osmapadesátiletý muž ze Skotska musel vyhledat lékařskou pomoc v sobotu večer poté, co na něj zaútočila velká sova. Ta ho nejprve srazila k zemi a následně mu ještě roztrhla temeno hlavy. Muž značně krvácel.

Foto: Profimedia.cz

Sovy na člověka běžně neútočí.

Článek

John Mackay dost dobře netušil, co se děje. "Měl jsem za to, že mě udeřila do hlavy cihla. Nic jsem neslyšel, ani mávání křídly. Teprve když jsem se postavil zpět na nohy, tak jsem spatřil velkou sovu sedící na střeše dodávky. Pak mi teprve došlo, co se vlastně stalo," uvedl Mackay.

Útočící pták byl více než 60 centimetrů vysoký. Muže napadl krátce po deváté hodině večer před podnikem Masonic Club ve skotském městě Inverness. O jaký druh sovy šlo, muž nepoznal.

Nečekáte, že by se vám něco takového mohlo stát v sobotu večer.
John Mackay

Muž utrpěl šok, sova mu roztrhla hlavu na temeni, zranění silně krvácelo.

Upadl do šoku

"Zaměstnanci klubu byli skvělí, vzali mě dovnitř a krev valící se z hlavy zastavovali ručníky, které neustále měnili, až do příjezdu záchranářů. Nemohl jsem uvěřit tomu, kolik krve mi proudí z hlavy ven, říkal jsem si, že to musí být šeredné zranění. Pak jsem upadl do šoku, ve kterém jsem byl asi den. Nečekáte, že by se vám něco takového mohlo stát v sobotu večer," uvedl Mackay.

Podle zvířecího záchranáře Tommyho Hornea není podobný útok sovy na člověka ani trochu běžný. Má za to, že je sova možná zraněná, a proto se rozhodla k takto podivnému kroku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám