Hlavní obsah

Nemilosrdný tuleň v mrazivých vodách ulovil mládě tučňáka

Lidé mívají o tuleních značně zkreslené představy. I díky nejrůznějším akvaparkům a zábavním atrakcím mají za to, že je to roztomilé zvíře, které by ani mouše neublížilo. Snad jen drobné rybce, kterou dostává za odměnu po úspěšném provedení nejrůznějších kejklí. Jenže to není tak úplně pravda. Stvoření o hmotnosti i více než 300 kilogramů se umí proměnit na nelítostného dravce s kukučem nezbedného dítěte.

Foto: Profimedia.cz

Vstříc jisté smrti...

Článek

K pořízení úchvatných snímků v přírodě nestačí pouze umění fotografovat a kvalitní fotoaparát se škálou půlmetrových teleobjektivů. Důležité je být zejména ve správnou chvíli na správném místě. A proto musí ti nejlepší fotografové opouštět teplo svých domovů a vydávat se do nejrůznějších končin naší planety. Včetně Antarktidy.

Foto: Profimedia.cz

A na závěr úsměv pro kameru...

Fotograf Amos Nachoum zvládl na severním cípu Antarktidy nedaleko přístavu Port Lockroy pořídit snímky, které jasně ilustrují, že jsou tuleni ve volné přírodě nemilosrdnými dravci. Právě mláďata tučňáků jsou pro ně jedním z nejsnazších cílů, protože ještě nejsou připravena čelit nebezpečím, která na ně v hlubinách mrazivých vod čekají.

Foto: Profimedia.cz

Tučňák neměl nejmenší šanci.

Foto: Profimedia.cz

Dokonáno. Tuleň během několika okamžiků tučňáka doslova rozcupoval.

Foto: Profimedia.cz

Fotograf Amos Nachoun nafotil úchvatnou sérii snímků.

Reklama

Výběr článků

Načítám