Hlavní obsah

Vzkaz v láhvi se dostal zpět k rodině odesílatele po dlouhých 76 letech

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Posílání vzkazů v láhvi je oblíbenou zábavou mnoha lidí, většina zpráv ale zůstane bez odezvy. O to překvapivější je, když se najde láhev s dlouhou historií, jako ta, kterou našel Novozélanďan Geoff Flood. Původní odesílatel už je sice dlouho po smrti, nález ale udělal radost jeho potomkovi, informovala agentura Reuters.

Moře vyplavilo láhev se vzkazem z roku 1936, nálezce ho vrátil pisatelově vnukoviVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Geoff Flood našel láhev v listopadu na novozélandské Ninety Mile Beach. Na vzkazu ze 17. března 1936 byla prosba pro nálezce, ať uvede datum nálezu a lokaci a poté vzkaz pošle zpět na uvedenou adresu. Flood tak okamžitě začal hledat odesílatele vzkazu, Australana Herberta Ernesta Hillbricka z města Perth.

Na moři. Nechť nálezce této láhve pošle tento vzkaz s místem a datem nalezení na níže uvedenou adresu.
stálo na vzkazu v láhvi

Po krátkém pátrání ovšem zjistil, že Hillbrick zemřel ve 40. letech minulého století. Podařilo se mu ale získat kontakt na jeho vnuka Petera, který také žije v Perthu a svého dědečka nikdy nepotkal.

„Jediné pouto, které mám s dědečkem, je nyní tato láhev. Je to fascinující příběh. Putovala po moři přes 76 let a z ničeho nic se objevila na Novém Zélandu. Kde všude byla? Jaký je asi její příběh,“ řekl Peter Hillbrick, který se rozhodl věnovat láhev novozélandskému námořnímu muzeu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám