Hlavní obsah

Odvážný muž chytil žraloka za ocas a odtáhl ho od skupinky hrajících si dětí

Novinky, vps

Nebojácně a zároveň pohotově se zachoval Brit Paul Marshallsea, když se v neděli vrhnul na australské pláži Bulcock Beach do vody, aby zachránil skupinku dětí před žralokem. Dvoumetrovou parybu chytil za ocas a odtáhl ji do hlubších vod, sám přitom jen těsně unikl před jejími ostrými zuby, jak informoval server news.com.au.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Muž chytil žraloka za ocas a odtáhl ho od skupinky hrajících si dětíVideo: Reuters

 
Článek

Marshallsea si užíval grilování na pláži severně od města Brisbane, když v tom zazněla siréna, která varuje před žralokem ve vodě. Dvaašedesátiletý muž neváhal a okamžitě se rozeběhl k žralokovi, chytil ho za ocas a začal ho odtahovat od dětí.

„Ovládly mě instinkty a chytil jsem žraloka za ocas. Hrálo si tam hodně dětí, mohlo to dopadnout špatně,“ řekl Marshallsea.

Žraloka poté odtáhl do hlubší vody a nasměroval ho pryč od pláže. Sám přitom riskoval, žralok mu totiž málem způsobil vážné zranění. „Obrátil se směrem ke mně a jen těsně mě minul. Ten žralok mi málem ukousnul nohu, bylo to hodně rychlé,“ dodal.

Myslel i na žraloka

Tamní pobřežní hlídka sledovala žraloka už před incidentem, ale ztratil se jim z dohledu. Identifikovali ho jako žraloka velrybáře. Ten lidi napadá pouze vzácně, pokud by se ale cítil ohrožen, mohlo se stát cokoliv. Pobřežní hlídka proto pohotového Brita za jeho čin pochválila, Marshallsea ovšem uvedl, že to udělal i kvůli žralokovi.

„Vím, že to bylo nebezpečné, ale zároveň i krásné. Musíte respektovat to krásné zvíře. Lidé můžou říct, že to bylo hloupé, ale když vidíte takhle zblízka, jak se tam trápí, tak mu prostě musíte pomoct,“ dodal Marshallsea.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám