Hlavní obsah

Unikátní demolice: Japonci mrakodrap rozebírají zevnitř

Novinky, zkr
Tokio

Demolice starých mnohapatrových budov bývá spojena s velkým hlukem a prašností, protože se většinou odstřelují pomocí silných náloží. Likvidace hotelu Grand Prince Hotel Akasaka v japonském Tokiu však probíhá v naprosté tichosti a čistotě. Dělnící totiž mrakodrap zevnitř rozebírají, informoval server japantimes.co.jp.

BEZ KOMENTÁŘE: Časosběrný záznam zachycuje, jak se mrakodrap snižuje

 
Článek

Až do června loňského roku patřila budova hotelu s výškou 140 metrů k výrazným orientačním bodům v hlavním městě. Díky speciální demoliční technologii tecorep se od té doby postupně snižuje. Zcela zmizet z povrchu zemského by měla během letošního jara, napsal server newdailynews.com.

Podle manažera vývoje stavební technologie Hideka Ichihary je metoda bezpečnější pro dělníky a zároveň vlídnější k životnímu prostředí i k obyvatelům. Přesunutím prací do interiéru se venku sníží prašnost až o 90 procent, hlučnost o 20 decibelů.

Veškerá technika včetně jeřábů je umístěna uvnitř hotelu. Provizorní pilíře podepírají střechu, která se s postupem prací neustále snižuje. Hotel je přitom nejvyšší budovou, která kdy byla v Tokiu rozebrána.

Reklama

Výběr článků

Načítám