Hlavní obsah

Kamera na vesmírné stanici ISS natočila UFO nad modrou planetou

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodní vesmírná stanice nabízí živý přenos ze svých kamer, který si mnoho nadšenců nahrává a v záběrech se pak snaží najít nějakou senzaci. Většinou se jim to nepodaří, ale někdy se na videu objeví opravdu zajímavý neidentifikovatelný objekt, jako například pomalu se pohybující světelná čmouha ze záběrů z konce loňského roku.

BEZ KOMENTÁŘE: Kolem Mezinárodní vesmírné stanice proletělo UFO

 
Článek

Pozorování různých UFO ze zemského povrchu není nic výjimečného, ale když se nějaký neidentifikovatelný objekt podaří zachytit přímo ve vesmíru, přitáhne to mnohem víc pozornosti.

Jeden příznivec záhad z USA se zkoumání záběrů z ISS věnuje již delší dobu a jeho prozatím nejhodnotnějším úlovkem je zachycení objektu, který se pomalu přibližoval směrem k Zemi. Není jasné, o co se jednalo, na meteor se totiž pohyboval moc pomalu a družice to také nebyla.

Neznámý objekt donutí k zamyšlení, nejčastěji se ovšem objevují „záhadné“ záběry, kterým by neuvěřilo ani malé dítě. Ve většině případů jsou za UFO vydávány nečistoty na čočce kamery nebo na skle, kterým je kamera chráněna, stejně jako na druhém videu.

BEZ KOMENTÁŘE: Nečistoty na skle, které jsou často považovány za UFO

„Fascinace podobnými objekty tu jsou už od prvních vesmírných letů, kdy složitý odhad rychlosti v kombinaci s absencí perspektivy vedl pozorovatele k dezinterpretaci toho, co viděli. Není proto překvapující, že to samé se děje i dnes,“ uvedl pro Huffington Post bývalý inženýr NASA James Oberg.

BEZ KOMENTÁŘE: Sestřih různých objektů, které proletěly kolem Země

Pozitivum v těchto pozorováních ale přece jenom vidí. Pokud by došlo k nějaké poruše na vesmírné stanici, mohla by být díky těmto nadšencům včas odhalena.

Reklama

Výběr článků

Načítám