Hlavní obsah

Nezkušený pilot přistál jen s částí podvozku

Novinky, vps
Mangalore

Horké chvilky prožíval 21letý čínský pilot, kterému ve vzduchu z podvozku upadlo kolo. Čtyři hodiny kroužil nad australským letištěm, aby spotřeboval palivo a snížil tak riziko exploze. Přestože měl nalétaných jen 120 hodin, zvládl přistání bez větších problémů, informovala internetová verze deníku Herald Sun.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pilot čtyři hodiny kroužil nad letištěm, pak bezpečně přistál bez kolaVideo: Reuters

 
Článek

Drama se odehrálo v úterý na letišti Mangalore, zhruba 130 km severně od Melbourne. Pilot si krátce po startu všiml, že s jeho letadlem není něco v pořádku. Vrátil se zpátky nad letiště, aby jeho instruktor mohl provést vizuální kontrolu.

Když zjistil, co se stalo, zalarmoval záchranáře i hasiče. Pak celou dobu naváděl pilota na přistání. Ten zachoval chladnou hlavu a soustředil se na náročný manévr. Po dosednutí na dráhu se snažil udržet letadlo v rovném směru, záhy ale vyjel na trávu, kde prudce zastavil.

K letadlu okamžitě přijel vůz hasičů a pokropil auto hasicí pěnou. Pilot, který se připravuje na práci u letecké společnosti China Southern Airlines, neutrpěl žádná zranění. Byl jen lehce otřesený.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám