Hlavní obsah

Italský kocour už měsíce nosí dárky na hrob svého pána

Montagnana

Obyvatele vesnice ve střední části Itálie dojímá příběh kocoura, který od smrti svého pána denně nosí na jeho hrob malé dárečky. Tříletý šedobílý kocour Toldo v loňském roce šel za smutečním procesím, které jeho pána doprovázelo na hřbitov v horské vesnici Montagnana nedaleko Florencie. Od té doby dál chodí k hrobu svého pána, což je zvyk připisovaný obvykle psům.

Foto: Lucie Poštolková, Novinky

Oddaný italský kocour denně chodí na hrob svého pána. Ilustrační foto

Článek

"Nosí mu větvičky, lístky, párátka, plastové kelímky. Od všeho trochu, vážně," citovala agentura AFP vdovu Adu po kocourově pánovi Renzovi Iozzelim. "Někdy jde na hřbitov se mnou a někdy sám. Teď už ho zná celá vesnice!"

"Miloval mého manžela. Teď má jenom mě, mou dceru a zetě, a svou lásku přenesl na nás, ale s manželem to bylo něco jiného!" řekla Ada Iozzeliová. Cestami na hřbitov v zimě se podle ní kocour nachladil a moc teď ven nevychází. "Má trochu bronchitidu, a tak spí u mě v posteli," dodala.

Podobnou oddanost jako kocour Toldo předvádí i pes Capitan z Argentiny. Jeho příběh je ještě dojemnější, kříženec totiž zmizel z domova krátce po pohřbu svého pána a nalezen byl až u jeho hrobu, kde setrvává už přes šest let. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Láska až za hrob - pes věrně sedí u hrobu svého pána už šest letVideo: LV

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám