Hlavní obsah

Před člověkem zachránil žraloka z háčku jeho souputník. Sežral ho

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pouhý kompars se změnili rybáři, kteří minulý týden chytali žraloky v Tasmánském zálivu na Novém Zélandu. Na háčku měli malého žraloka a snažili se ho vytáhnout na loď, v tom se ale objevil větší žralok a o jejich úlovek je během okamžiku připravil. Situaci zachytil na amatérských záběrech Bryony Grover, jeden z rybářů, jak informoval portál The Australian.

BEZ KOMENTÁŘE: Rybář ulovil žraloka, ukradl mu ho ale jiný žralok

 
Článek

Nejprve se na zpravodajských serverech objevila fotografie, která zachycovala žraloka modravého, jak stahuje zpět do vody menšího žraloka hejnového, označovaného také jako psohlav obecný. Okamžitě se vyrojily spekulace, zda se nejedná o podvrh. Záhy poté ale bylo zveřejněno i video, o pravosti už tak nebylo pochyb.

„Žraloci modraví v této části roku často kradou lidem jejich úlovky přímo z háčků a nevyhýbají se ani dalším žralokům,“ vysvětlil relativní běžnost situace novozélandský oceánolog a expert na žraloky Clinton Duffy. Je ale vzácné, aby takovou událost někdo zachytil na video.

BEZ KOMENTÁŘE: Rybář narazil na obrovskou oliheň, sežral mu ji ale žralok

Situace, kdy žralok přelstí člověka a připraví ho o kořist, jsou celkem časté a potvrzují pořekadlo, podle kterého jsou žraloci vládci moří. V červnu se jeden australský rybář radoval z unikátního nálezu olihně, velmi rychle ho o něj ovšem připravil žralok modrý, který se do mrtvého hlavonožce zakousl, jako by se nechumelilo. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Žralok obrovský chytře vysál rybářům úlovek ze sítě

Velkou chytrost pak prokázal žralok obrovský, kterého v červenci natočili američtí ekologové v momentě, kdy doslova jako vysavač vyprázdnil síť plnou ryb. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám