Hlavní obsah

Nejstylovější uhašení požáru na člunu? Jiným člunem

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Štěstí v neštěstí měl majitel motorového člunu, který začal hořet na novozélandském jezeře Lyndon. Sám požár uhasit nemohl a hasiči byli příliš daleko, se svou loďkou se tak pomalu loučil. Pilot jiného člunu měl ale skvělý nápad. Několikrát projel blízko hořícího člunu a efektním vodním smykem vytvořil vlny, které požár uhasily.

BEZ KOMENTÁŘE: Velmi elegantní způsob, jak uhasit hořící člun

 
Článek

Podle očitých svědků přestal člunu fungovat motor v okamžiku, kdy se nacházel několik desítek metrů od břehu. Krátce poté vypukl požár, majitel člunu proto rychle skočil do vody a plaval do bezpečí.

Vítr odnesl člun ke břehu, přičemž požár mezitím propukl naplno. Vše už se zdálo ztracené, když v tom se objevil jiný člun. Jeho pilot přijel velkou rychlostí k hořící lodi a smykem vytvořil vlnu, která požár zmírnila. Průjezd opakoval ještě dvakrát a oheň nakonec uhasil.

Majitel člunu tak měl velké štěstí. Oheň sice loď poškodil, ale to nejhorší se jí vyhnulo, opravy tak nezaberou moc času.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám