Hlavní obsah

Velryba dlouhá jako kloubový autobus uvízla na pobřeží v New Yorku

Novinky, her

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Breezy point

Obyvatelům Breezy Pointu v New Yorku se ve středu naskytl velmi netradiční pohled. Na místní pláži Jamaica Bay totiž uvízla 19 metrů dlouhá velryba. Do záchranné akce se podle agentury Reuters ihned pustili záchranáři.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Plejtvák myšok uvízl na newyorské plážiVideo: Reuters

 
Článek

Není známo, jak se plejtvák myšok na pláž dostal, záchranáři, dobrovolníci a policisté však pro jeho záchranu dělají od jeho objevení maximum. Pomocí hadice ho například nepřetržitě polévají vodou kvůli hrozícímu vyschnutí kůže.

Na místo dorazili také odborníci z nadace Riverhead, aby se ohromného kytovce pokusili zachránit. Podle všeho je ale situace vážná.

„Zvíře se momentálně nachází ve velmi špatném stavu. Situace nevypadá bohužel vůbec dobře,“ řekl ředitel nadace Rob DiGiovanni.

Plejtvák myšok je druhým největším kytovcem na světě, může dorůst až do délky 22 metrů. O životě toho, který uvízl na newyorské pláži, rozhodne nejbližších pár hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám