Hlavní obsah

Majitelka slavné opičky z Ikey demonstrovala za její návrat domů

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toronto

Sedmiměsíční opička jménem Darwin, která se před dvěma týdny ztratila v zimním kabátku v obchodním domě Ikea v Torontu, stále zůstává v útulku pro zvířata. Za její navrácení domů se ve středu konala protestní akce, které se zúčastnila i její majitelka Yasmin Nakhudaová, informovala agentura Reuters.

Pusťte Darwina domů, demonstrovali lidé v TorontuVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Protest se uskutečnil před kanceláří torontské záchytné stanice pro zvířata, jejíž pracovníci makaka rhesus ženě odebrali. Zhruba dvě desítky lidí tam demonstrovaly s transparenty s nápisy: Vraťte Darwina jeho milující rodině nebo Pusťte hned Darwina!

„Odebrali ho velmi brutálně. Způsob, jakým to udělali, podle mě nebyl fér. Bylo to velmi kruté,“ popsala nešťastná majitelka. Chov takovýchto exotických zvířat je totiž v Torontu zakázán.

Darwin se Nakhudaové ztratil 9. prosince, když se mu povedlo utéct z klece v zaparkovaném autě u obchodního domu. Oblečený do huňatého kabátku nešťastně pobíhal po parkovišti.

Zákazníci tedy zavolali odchytovou službu, která zvíře umístila do útulku, odkud ho jeho majitelce nechtějí vrátit. Žena už před časem upozornila na videa na internetu, která dokumentují, že se měl Darwin doma jako v bavlnce.

BEZ KOMENTÁŘE: Darwin jako skutečný člen rodiny

Reklama

Výběr článků

Načítám