Hlavní obsah

Dráhy zveřejnily záběry kuriózních pádů cestujících

Novinky, Markéta Klánská

Britské dráhy toto úterý zveřejnily video sestavené z velmi kuriózních pádů, ke kterým dochází na nástupištích a v jiných prostorách nádraží. Hlavní motivací drah prý ovšem nebyla škodolibost či chuť pobavit se na úkor lidí zachycených bezpečnostními kamerami.

BEZ KOMENTÁŘE: Ženy, pozor na vysoké podpatky při návratu z vánočního večírkuVideo: Network Rail

 
Článek

Dráhy chtěly vybídnout cestující k opatrnosti zvláště v období adventu, kdy mnohem častěji dochází k pádům kvůli mrazivému počasí, a navíc se pořádají bujaré večírky.

Jejich upozornění platí zejména pro ženy, které na vánoční akce nosí vysoké podpatky. Jak je patrné z prvních záběrů pořízených na londýnské stanici Euston, jehly se snadno mohou zaklínit do eskalátorů.

Také rozverné poskakování a tančení na nástupišti na vysokých podpatcích rozhodně není bezpečné, jak ukazuje jiný záběr.

Pozor by si ovšem měli dát i ti, kteří spěchají na vlak. Spadnout se dá velmi snadno, zvláště pokud máte s sebou zavazadla, jako žena, která se snažila dohnat vlakovou soupravu ve stanici Leeds v hrabství West Yorkshire.

Upozornění by ovšem mělo platit celoročně. Podle statistik Network Rail za posledních 12 měsíců na stanicích britských drah znatelným způsobem uklouzlo, zakoplo nebo spadlo více než 3000 lidí, informoval o tom deník Daily Telegraph.

Reklama

Výběr článků

Načítám