Hlavní obsah

Nemohla prý sama chodit, přesto hrála golf a pobírala desetitisícové dávky

– Carlisle
Novinky, Markéta Klánská

Osmapadesátiletá invalidní důchodkyně z Velké Británie úřady neustále ujišťovala, že permanentně trpí bolestmi, kvůli kterým ani nemůže bez pomoci chodit. Stát jí proto přiznal dávky, které ovšem pobírala i ve chvíli, kdy se její stav nápadně zlepšil. Usvědčilo ji video, na kterém hraje golf. Soud ji nyní poslal do vězení.

BEZ KOMENTÁŘE: Ženu, která prý nemohla chodit a brala invalidní důchod, nachytali při golfu

 
Článek

Roberta Packmanová z vesnice Cumrew od roku 2006 do 2011 pobírala invalidní důchod a za tu dobu obdržela sumu v celkové výši 38 489 liber (přes 1 200 000 korun). Možná by si přišla i na víc peněz, kdyby ji v loňském roce vyšetřovatelé nenatočili, jak hraje golf a nosí si golfové vybavení.

Žena byla okamžitě obviněna z neoprávněného pobírání dávek, protože neupozornila odpovědné úřady na skutečnost, že se její stav v průběhu zmíněných pěti let výrazně zlepšil. Dostala se tedy k soudu a při slyšení letos v listopadu svou chybu přiznala.

„Mohu z toho vyvozovat pouze to, že vás k tomu jednoduše vedla chamtivost a touha se obohatit,“ pronesl tento týden u soudu v Carlisle pomocný soudce Kevin Grice, který Packmanovou poslal na 28 týdnů do vězení. Informovala o tom v pondělí BBC.

Reklama

Výběr článků

Načítám