Hlavní obsah

Žádné úsměvy a žádný alkohol, hrozí letušky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hongkong

Letušky hongkongské společnosti Cathay Pacific hrozí, že se během vánočních svátků nebudou usmívat na pasažéry a nebudou jim podávat alkohol. Plánovaná stávka je důsledkem sporu o výši platů. Informovala o tom toto úterý agentura AFP s odvoláním na odborový svaz palubního personálu firmy.

Článek

Odboráři požadují po aerolinkách Cathay Pacific pětiprocentní zvýšení mezd, ty jsou však v příštím roce ochotny zvýšit zaměstnancům platy pouze o dvě procenta.

Protestní akci šestitisícový svaz už odsouhlasil, o její formě a datu se ale bude ještě rozhodovat.

"Vybereme si, jaké služby budeme poskytovat a jaké ne. Bojkot by se mohl týkat úsměvů na cestující či podávání jistých druhů nápojů, například alkoholu, či podávání jídel," sdělil generální tajemník odborového svazu stevardů a letušek Tsang Kwok-fung agentuře AFP.

"Znamená to, že nebudeme pasažérům bránit v dosažení jejich destinace, ale místo pětihvězdičkových služeb, za něž zaplatí, dostanou služby jen tříhvězdičkové," dodal tajemník.

"Budeme také extrémně přísně dodržovat pravidla, například budeme nekompromisně vykládat nadměrná zavazadla, což může způsobit zpoždění při odbavování nebo dokonce zpoždění letů," varoval také Tsang.

Odboráři na mimořádné schůzce aerolinie vyzvali, aby obnovily jednání, jinak kromě vánoční akce mohou přistoupit k plné stávce na Nový rok.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám