Hlavní obsah

Náctiletá blondýna se na internetu chlubila, že vykradla banku. Teď už sedí

– Stromsburg
Novinky, Markéta Klánská

Devatenáctiletá Američanka z Nebrasky se na internetu koncem listopadu pochlubila, že zrovna zažila nejlepší den svého života. Na tom by asi nebylo nic zvláštního, kdyby ovšem dívka ten den s pistolí v ruce nevykradla banku. Netrvalo ovšem dlouho a úsměv jí z tváře zmizel, policii totiž nedalo velkou práci ji dohledat a zatknout.

Blondýna vykradla banku a pochlubila se na internetu. Policie už ji dopadla

 
Článek

Během necelých osmi minut se blonďatá teenagerka Hannah Sabataová očividně pod vlivem omamných látek přiznala ke zločinu. Prostřednictvím popsaných listů papíru světu sdělila, že ukradla v Yorku auto Pontiac Grand Am a odcestovala v něm do Waca, kde s „pistolí, povlakem na polštář a vzkazem“ vykradla banku.

Jako důkaz svých činů pak před kamerou vytáhla ze své postele balík peněz, konkrétně 6256 dolarů (122 000 korun), a kochala se pohledem na něj.

„Teď jsem bohatá, můžu splatit dluh kolegyni a zítra se chystám na nákupy,“ uvedla ještě v popisku k videu nazvaném „Chick Bank Robber“ Sabataová.

Kradla, protože přišla o dítě

Ačkoli si mladá kriminálnice dala záležet, aby po sobě při loupežích zamaskovala některé stopy, přesto udělala onu zásadní chybu, že se pochlubila loupeží na internetu. Policie ji tak snadno vypátrala a jako podezřelou osobu už den po loupeži zatkla. Sabataová, proti které svědčil i záznam bezpečnostních kamer v bance, tedy skončila v okresní věznici, informoval o tom deník Daily Mail.

Ukradené auto má v rukou policie a peníze, které prý teenagerka odcizila kvůli tomu, že jí "stát ukradl její miminko", byly podle šerifa okresu York Dalea Radcliffa vráceny, chybělo jen 30 dolarů (590 korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám