Hlavní obsah

Americká televize odvysílala scénu ze seriálu jako skutečnou reportáž

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chicago

Pořádnou ostudu si uřízl americký televizní kanál WGN 9. Do ranního vysílání vstoupil se zprávou o havárii letadla na chicagské třídě Martina Luthera Kinga. Ve skutečnosti se ale jednalo o natáčení scény do seriálu Chicago Fire. Televize, která na místo vyslala helikoptéru, se opravila až po několika minutách. Informoval o tom deník Chicago Tribune.

Televize si spletla záběry z natáčeného seriálu se skutečnou událostí

 
Článek

Záběry z helikoptéry ukazovaly malé bílé letadlo s ulomeným křídlem, okolo něj pak bylo rozmístěno několik havarovaných aut. Moderátoři ve studiu zcela vážně tvrdili, že se jedná o první záběry. Detaily k nehodě pochopitelně neměli k dispozici, a tak poprosili diváky o chvíli strpení a pokračovali v popisu situace.

Zprávu o skutečném stavu dostali oba moderátoři až po třech minutách. S velmi překvapeným výrazem se omluvili divákům a vysvětlili, že se jedná o pouhé natáčení televizního seriálu. Moderátorka Robin Baumgartenová pak jenom několikrát zopakovala: „Děláš si ze mě legraci?“

Zaskočená moderátorka uvedla, že v případě natáčení takové scény by televizní stanice měly být včas upozorněny. S tím nesouhlasil Rich Moskal, šéf chicagské filmové kanceláře.

„Upřímně, štáb seriálu Chicago Fire natáčí v ulicích města téměř každý den. Nebyl proto důvod upozorňovat na to víc než na normální natáčení. Místní obyvatelé o tom věděli, tam k žádnému překvapení nedošlo,“ uvedl Moskal.

WGN 9 nebyla jedinou televizí, která se nechala nachytat. Na místo poslal vrtulník i kanál ABC 7, ale po příletu na místo už se vědělo, že nehoda není skutečná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám