Hlavní obsah

Z úchvatných záběrů z vesmírné stanice se vám zatočí hlava

Novinky, vps

Snímky naší planety z vesmírné stanice ISS jsou často velmi fascinující, a tak není divu, že si je italský student filmu Giacomo Sardelli vybral k vytvoření svého studijního projektu. Úchvatné video navíc doplnil trefnými komentáři astronautů, kteří na stanici pracovali od jejího uvedení do provozu.

Giacomo Sardelli vytvořil ze snímků z Mezinárodní vesmírné stanice úchvatné videoVideo: Giacomo Sardelli, vimeo.com

 
Článek

Astronauti hovoří v první části videa, které zachycuje zemi od svítání do soumraku. Následují noční záběry na rozsvícená města a polární záři. Poté se objeví záblesk světla a vše se zrychlí. „ISS nabere rychlost a pohybuje se rychleji a rychleji. Astronauti opouštějí naší planetu, která se rychle otáčí, přičemž země, oceány a lidé se spojují, aby je následovali,“ vysvětluje Sardelli umělecký záměr svého krátkého videa.

Video, doplněné písní Synthetic Truth od digitalR3public, má být poselstvím pro lidstvo. Podle Sardelliho musí lidé pochopit, že pokud chtějí následovat astronauty do nových světů a posunout tak civilizaci o kus dál, musí se zbavit konceptu hranic na naší planetě.

BEZ KOMENTÁŘE: Dech beroucí časosběrné video ze snímků Mezinárodní vesmírné stanice ISS

Snímky ze stanice ISS využil k vytvoření časosběrného videa i americký fotograf Knate Myers. Jeho video sice začíná pomalým pohledem skrz prosklenou kopuli mezinárodní stanice, poté ovšem nabere spád a z rotující země se stane rozmazaná šmouha. Když se pak video konečně zpomalí, je možné pozorovat polární záři a noční světla měst. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám