Hlavní obsah

V Číně je módní ikonou 72letý muž, který předvádí oblečení pro mladé dívky

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Číňance Lu Tchingové se povedl husarský kousek. Jako tvář své oděvní značky „Yue Kou“, která se zaměřuje na módu pro mladé dívky, si vybrala svého 72letého dědečka Lioua Čchien-pchinga. Bizarní krok se setkal s obrovským úspěchem. Internetovému butiku s dívčiným oblečením několikanásobně vzrostla návštěvnost a její dědeček dostává nabídky na focení od jiných firem. Informovala o tom agentura Reuters.

Číňan ve svých 72 letech předvádí módu pro mladé dívkyVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Liou Čchien-pching je teď jedním z nejznámějších modelů v Číně. Vše přitom začalo jako pouhá legrace.

„Jednoho dne jsem vešel do pokoje a viděl, jak tam balí nějaké oblečení. Přišlo mi zajímavé a roztomilé. Tak jsem si zkusil bundu a všichni se začali smát. I mně to přišlo vtipné. Pak se mě zeptali, zda mohou udělat nějaké fotky a dát je na internet,“ řekl Čchien-pching.

Číňan podle svých slov někdy sleduje módní pořady, aby se podíval, jak pózují ostatní modelové, ale většinou se spoléhá sám na sebe nebo na tým své vnučky. Má také vlastní představy o tom, co by měl při focení nosit.

„Říká nám, co by se mělo vylepšit. Má rád jasné a kontrastní barvy, zatímco já preferuji spíše několik odstínů stejné barvy. Zkoušíme tak různé kombinace a máme mnoho různých stylů,“ uvedla 24letá Lu Tchingová.

Mladá žena byla několikrát obviněna, že svého dědečka pouze využívá. Sám Čchien-pching však tvrdí, že tato zkušenost ho udělala šťastným. Plány do budoucna nemá, ale podle své vnučky může zůstat tváří její značky tak dlouho, jak bude chtít.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám