Hlavní obsah

Obrovský plejtvák si chtěl hrát s ječící kajakářkou

– Grotfjord
Novinky, vps

Horké chvilky zažila minulou neděli skupina kajakářů, kteří se vydali pozorovat keporkaky. Jeden z 15metrových kytovců totiž nečekaně vynořil nad hladinu svou ploutev a zasáhl jí jeden z kajaků. Nikomu se ale nic nestalo a vodní nadšenci se poté vrátili zpět na břeh.

BEZ KOMENTÁŘE: Velryba překvapila kajakáře v Norsku

 
Článek

Skupina přátel se rozhodla vyrazit na výlet k norskému Grotfjordu, kde se na svých kajacích chtěla podívat na keporkaky, kterým se někdy říká také plejtváci dlouhoploutví. Už den předtím z břehu viděli, že 25tunových kytovců je ve vodě hodně. Druhý den proto vyrazili přímo na vodu. To ale ještě netušili, jak blízké setkání to bude.

Když se jeden z kytovců přiblížil ke kajakům, všichni s očekáváním zapnuli své kamery. Keporkak však prudce vynořil svou ploutev a mrskl jí do jednoho z kajaků, který se poté otočil o 90 stupňů.

„Věděla jsem, že jsou mírumilovní a hraví. Chtěl si jenom hrát. Stalo se to všechno tak rychle, že jsem se ani nestihla bát. Byl to skvělý zážitek,“ uvedla Saga Svavarsdottir, která seděla v kajaku.

BEZ KOMENTÁŘE: Přímo vedle ženy na kajaku se vynořila z vody obří velryba

Blízké setkání s plejtvákem dlouhoploutvým zažila v srpnu i Američanka Rhonda Burmeisterová. Kytovec se v honbě za potravou vynořil těsně vedle její lodi. V tomto případě dokonce vyklopil dva opodál stojící kajakáře z jejich lodí. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám