Hlavní obsah

Vsadil se, že udrží minutu mezi zuby živou rybku. Neudržel. A zemřel

Novinky, Jakub Kynčl
Icapui

Na jednoho z hlavních aspirantů na Darwinovu cenu pro rok 2012 jsme museli čekat až do druhé poloviny listopadu, ale stojí to za to. Zatím nejmenovaný brazilský rybář se udusil na pláži v severovýchodním městě Icapui. Více než kuriózní jsou ovšem okolnosti jeho smrti. Vsadil se s přáteli, že ulovenou rybku udrží mezi zuby živou po dobu jedné minuty. A neudržel.

Foto: Profimedia.cz

Hloupá sázka stála Brazilce život. Ilustrační foto

Článek

Muž rybařil se svými přáteli na pláži ve státě Icapui, když mu zabrala maličká ryba. Muž ji vylovil a následně podle tamější policie učinil bizarní sázku a vsadil se, že kluzkou rybku udrží mezi zuby celých 60 vteřin. Ještě než ji ale stihl zuby jemně stisknout a přidržet, skočila mu do úst a "vplula" přímo do dýchací trubice.

Byl to hodně hloupý nápad, ale nezasloužil si kvůli tomu umřít
šéf místní policie

Navzdory tomu, že se muž dusil, dokázal ještě vlézt do svého automobilu a odřídit cestu do tři kilometry vzdálené nemocnice. Když tam ale v neděli v 11 hodin dopoledne dorazil, zkolaboval a zemřel dříve, než ho mohli lékaři zachránit.

Místní policejní šéf Carlos Alberto uvedl, že se lékařům podařilo rybku dostat z mužovy dýchací trubice, jenže už bylo pozdě.

Darwinova cena (Darwin Award)

Darwinova cena je ironické ocenění pro lidi, „kteří se zasloužili o zlepšení lidského genofondu tím, že se sami odstranili ze světa hloupým způsobem“. Cena je pojmenována po Charlesi Darwinovi, zakladateli evoluční biologie. Nejde o žádné hmotné ocenění, uděluje se na internetové stránce DarwinAwards.com jen jako určité (obvykle posmrtné) uznání.

Zdroj: Wikipedia

"Byl to hodně hloupý nápad, ale nezasloužil si kvůli tomu umřít," dodal Alberto.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám