Hlavní obsah

Zamilovaný Turek se plavil za svou láskou 4000 kilometrů, jen aby jej odmítla

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bylo to gesto, od kterého si sliboval, že mu jeho vyvolená padne kolem krku. Jenže věci nebývají takové, jak o nich sníme. Turecký obchodník Ramazan Noyan Culum byl po sedmiměsíční plavbě dlouhé 4000 kilometrů zastaven britskou pohraniční policií a jeho láska Courtney Murrayová mu následně řekla, že pokud se k ní ještě někdy přiblíží, zavolá na něj policii.

Foto: Profimedia.cz

Turek se vydal na plavbu svého života. Kýžený efekt ovšem neměla.

Článek

Osmatřicetiletý Ramazan Noyan Culum se plavil sedm měsíců na malé pětimetrové jachtě a po celou cestu si představoval krásné shledání s Britkou, do které se zamiloval. Věřil, že po takovém romantickém gestu jistě přijme jeho žádost o ruku. Jenže se nedostal dál než do imigrační kanceláře v Sussexu, kde mu žena jeho srdce řekla, že pokud se ještě někdy objeví v její blízkosti, skončí za mřížemi.

Culum poznal pohlednou Britku na Kypru v roce 2005, když jej obsluhovala v restauraci. Dvojice se viděla všehovšudy pouze jednou, ale Turek se do ženy stejně beznadějně zamiloval. Z informační zdi ukradl číslo na barmanku a následně ji zkoušel opakovaně kontaktovat. Bez úspěchu, Courtney jej striktně odmítla. On se ale nevzdal.

Foto: Profimedia.cz

Britka neměla o tureckého nápadníka ani náznak zájmu.

Britka se vrátila do své rodné země a v Liverpoolu se i stihla vdát. Jenže v loňském roce ji Culum objevil na sociální síti Facebook a založil blog, ve kterém informoval o svém smělém plánu ženu vystopovat a požádat o ruku. Po třech měsících příprav se vydal na moře 23. dubna z tureckého přístavu Bodrum.

Byl připraven zemřít

Během své plavby musel Culum čelit velkému množství bouří a komplikací. V jeden moment zveřejnil svou fotografii s dovětkem, že je připraven zemřít pro svůj cíl. Nestalo se a plavbu napříč Středozemním mořem, která pak pokračovala kolem břehů Španělska, Portugalska a Francie, úspěšně dokončil.

Foto: Profimedia.cz

Turek se plavil na malé jachtě (vlevo), zastavila jej však pohraniční stráž.

"Každou vteřinu jsem strávil s ní ve své mysli a ve svých snech," uvedl muž, kterého britská policie nechala neprodleně deportovat zpět do Turecka.

"Tento muž se snažil vstoupit do Velké Británie bez víza či platného pasu. Zastavili jsme ho a byl vrácen do své země," komentoval suše případ Peter Jones z pohraniční stráže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám