Hlavní obsah

Stačí 40 hodin a máte z bytu hobití chýši

Novinky, vps

Američan Jeremy Telford se už přes deset let živí skládáním nafukovacích balónků, ze kterých umí vytvořit prakticky cokoliv. Inspiraci pro své poslední dílo čerpal v knihách slavného spisovatele J. R. R. Tolkiena. Ve svém obývacím pokoji totiž vytvořil domov Bilba a Froda Pytlíkových z celkem 2600 balónků.

BEZ KOMENTÁŘE: Nadšenec vytvořil domov Bilba Pytlíka z 2600 balónkůVideo: balloonguyentertainment.com

 
Článek

Tvorba hobitího domova trvala tři dny. Nejvíce pracné bylo sestavení obvodových zdí a stropu, které zabralo šikovnému nadšenci celý první den. Spotřeboval při něm polovinu z celkového počtu balónků. Další dny se pak věnoval výbavě domku.

Po celkem 40 hodinách práce vytvořil Telford repliku hobití chýše, která jako by vypadla z filmů Petera Jacksona. Na celém projektu je obdivuhodný především Američanův smysl pro detail. Nezapomněl totiž ani na takové drobnosti, jakými jsou lopatka s pohrabáčem nebo mísa s jablky.

Po řádném zdokumentování Telford všechny balónky strhnul na jednu hromadu a udělal z nich skákací atrakci pro své děti. Jeho dosud největší dílo se tak nedočkalo premiéry filmu Hobit: Neočekávaná cesta, jenž se do českých kin dostane 13. prosince.[celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám