Hlavní obsah

Reklama s kočkami skákajícími s padákem zmátla mnoho diváků

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když švédská pojišťovací společnost Folksam požádala své zákazníky, aby jí poslali náměty na televizní reklamy, tak ještě netušila, jak úspěšný tento krok bude. Jeden z realizovaných nápadů, ve kterém skáčou kočky z letadla, se totiž stal obrovským hitem. Zatímco jedni chválí vtipnou stránku tohoto poměrně jednoduchého trikového videa, jiní se nechali nachytat a stěžovali si na týrání zvířat.

BEZ KOMENTÁŘE: Ve švédské reklamě skáčou kočky s padákem

 
Článek

Reklama je nápadem Evy Leijonmarkové, která si u společnosti pojistila svou kočku. Video zachycuje několik koček během volného pádu vysoko nad zemí. Zvířata na sobě mají přidělané padáky a postupně se za doprovodu písně I Belive I Can Fly přibližují k sobě. Jejich konečná formace pak vytvoří slovo "Eva" jako poctu tvůrkyni reklamy.

Video se natáčelo ve studiu před pozadím, což také mnoho diváků správně odhalilo. I tak se ale našla celá řada lidí, kteří si mysleli, že kočky opravdu letěly vzduchem. Společnost tak musela ujišťovat veřejnost, že rozhodně nedošlo k žádnému týrání zvířat.

Folksam je jednou z nejstarších a největších švédských pojišťovacích společností. Cílem reklamy tak není nic jiného, než upozornit na širokou nabídku pojištění zvířat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám