Hlavní obsah

Nejkurióznější kolekce aut na světě je na prodej

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský vynálezce Perry Watkins má na svém kontě celou řadu šílených automobilových kreací. Teď se ale rozhodl své nejpovedenější kousky prodat. Chce si totiž uvolnit místo v garáži a vynalézt něco ještě lepšího. Do aukce tak jde nejmenší auto na světě, bývalé nejnižší auto na světě a nejrychlejší jídelní stůl. Informoval o tom deník Daily Mail.

BEZ KOMENTÁŘE: Flatmobile je pouze 48 centimetrů vysoký

 
Článek

Watkins vytvořil svá vozidla s cílem překonat různé rekordy, přičemž ve všech případech byl úspěšný. Jeho prvním pokusem byl v roce 2008 dvoumístný „Flatmobile“, který s výškou 48 centimetrů dlouho držel primát nejnižšího auta na světě. Při použití tryskového motoru jelo auto rychlostí až 160 kilometrů za hodinu.

O dva roky později dokončil 50letý konstruktér nejmenší auto způsobilé pro jízdu na silnici. Vozítko je jeden metr vysoké, 1,3 metru dlouhé a 66 centimetrů široké. Pohání ho motor z malé čtyřkolky a karoserie je z dětské atrakce, která je většinou k nalezení v nákupních centrech. I přesto ale bylo autu uděleno povolení k jízdě na silnici.

BEZ KOMENTÁŘE: Nejmenší auto na světě vypadá jako dětská hračka

S přehledem nejšílenějším Watkinsovým výtvorem je motorizovaný jídelní stůl s příhodným názvem „Fast Food“. Ten je s rychlostí 210 km/h nejrychlejším kusem nábytku na světě.

BEZ KOMENTÁŘE: Fast Food umí jet rychlostí přes 200 km/h

Vozidla se budou dražit na začátku prosince a Watkins doufá, že se prodají za minimálně 40 000 liber (asi 1 250 000 korun). Konstruktér si chce podle svých slov uvolnit místo v garáži a také ve své mysli, aby se mohl věnovat dalším vynálezům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám