Hlavní obsah

Letušky: Ideální pasažér je svobodný třicetiletý muž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Ideální letecký pasažér, jehož mají stevardi a stevardky na palubě svých letounů nejraději, je svobodný třicetiletý muž. Dělá totiž nejméně potíží, dobře se s ním komunikuje anglicky, je emocionálně vyrovnaný a nemá nesplnitelné požadavky. Vyplývá to z průzkumu mezi sedmi sty průvodčími na palubě letadel z pětaosmdesáti zemí světa.

Foto: Profimedia.cz

I letušky mají u pasažérů určité preference.

Článek

„Z průzkumu vyplývá, že nejraději mají stevardky a stevardi svobodné muže ve věku kolem třiceti let, kteří cestují pro radost a potěšení třídou economy a nikoli kvůli práci a podnikání a kteří pocházejí z Evropy,“ tvrdí autoři průzkumu ze společnosti Skyscanner.

Seznam toho, čím pasažéři letecké dopravy nejvíce štvou posádku, je opravdu dlouhý. Největším faux pas, který zvedá mandle v krku největšímu počtu stevardů a stevardek, je pak luskání prsty při upoutávání pozornosti. Následují neuposlechnutí k utažení pásů, cpaní velkých zavazadel a nadbytku věcí do prostoru nad hlavami a zanechávání nepořádku na sedadlech po vystoupení z letadla.

„Je to poprvé, kdy máme výsledky mezinárodního průzkumu názorů letecké posádky... Zajímavé je, že nejoblíbenějším cestujícím je muž a že oblíbenější jsou ti z třídy economy a nikoli z byznysu a první třídy,“ tvrdí autoři průzkumu.

Anketa

Oč nejčastěji žádáte letušky a stevardy?
O informace o letu
5,1 %
O nealkoholické nápoje
94,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3755 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám