Hlavní obsah

Aktivistka se svlékla na úředním jednání. Sklidila potlesk

Novinky, her

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San Francisko

Aktivistka z hnutí Gypsy Taub se tento týden v jedné čtvrti v San Francisku postarala u jednání výboru místní samosprávy o pořádný rozruch. Na pořadu dne totiž bylo projednávání zákazu veřejné nahoty, na který měla aktivistka odlišný názor.

Aktivistka se svlékla na úředním jednání

 
Článek

Zhruba v půlce jednání, které řešilo hlavně vliv nahoty na děti, přistoupila k jednacímu pultu černovlasá slečna, aby mohla vyjádřit své stanovisko k probíranému zákazu.

„Nahota děti nepoškozuje, copak jste někdy viděli plakat dítě, protože vidělo nahého člověka? Nahota je přirozená a neškodná,“ sdělila aktivistka výboru a dodala, že nahota je nepopiratelným lidským právem vzešlým od Boha.

Poté se nečekaně svlékla do naha a vykřikla heslo: „Útok na tělesnou svobodu je protiústavní!“ Následně byla během chvíle přítomnou ostrahou za strhujícího potlesku odvedena z místnosti na chodbu. Tam byla donucena se obléct a posléze ji zadržela policie.

Lidem požadujícím zákaz nahoty na veřejných místech jde hlavně o konkrétní bod, a to, aby lidé nesměli ukazovat genitálie na veřejných místech. Netýká se to festivalů s erotickou tematikou nebo nudistických pláží.

„Nechceme rušit festivalové akce nebo pláže, jde nám jen o to, aby naše děti mohly jít po ulici pro láhev mléka, aniž by se musely dívat na něčí genitálie,“ dodala Sheila Tenneyová, která zákaz podpořila.

Tříčlenný výbor jednomyslně doporučil schválení zákona. Hlasování je naplánováno na 20. listopadu.

Reklama

Výběr článků

Načítám