Hlavní obsah

Policista „kradl“ kola na rušné ulici. Všem to bylo jedno

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Anglie

To, že krást se nemá, všichni vědí. Ale co většina z nás udělá, když se stane svědkem krádeže? Většina nic. K tomuto zjištění alespoň dospěla policie v Avonu a Somersetu. Jeden z jejích pracovníků na rušné ulici demonstrativně „kradl“ kola, nikdo z lidí ale na jeho nezákonné počínání nereagoval, uvedl server bbc.co.uk.

BEZ KOMENTÁŘE: Lidé nečinně přihlíželi, jak policista krade kolaVideo: Avon and Somerset Police

 
Článek

Záměrem celé akce bylo ukázat veřejnosti, jak jednoduché je pro zloděje ukrást jízdní kolo. Policista Neil Spiring nejdříve v civilním oblečení zaparkoval a připoutal své kolo do parkovacího stojanu. Po chvíli se k němu vrátil se štípacími kleštěmi a v klidu ho před zraky mnoha svědků odcizil.

Pokus pak ještě opakoval třikrát a krádež zdárně provedl i bez pomoci nástroje. Jednou si při tom na sebe oblékl černý overal s namalovanou bílou kostrou, aby na sebe upoutal ještě větší pozornost. Ani tentokrát však nikdo nic neudělal. V jednom případě prošlo kolem dokonce 50 lidí. Policista bez problémů svoje kolo ukradl čtyřikrát.

Při včasném zavolání na policejní linku je šance na dopadení zloděje mnohem větší. „Žádáme lidi, aby volali na tísňovou linku a informovali nás o krádeži kola, jakmile něco takového uvidí. Tak můžeme lupiče chytit přímo při činu,“ uvedl inspektor Keith Rundle.

Reklama

Výběr článků

Načítám