Hlavní obsah

Korejská parodie na Václaváku skončila fiaskem. Tanečníky mírnila policie

Novinky, vps
Praha

Píseň Gangnam Style korejského interpreta Psy je fenoménem poslední doby. Mnoho lidí upoutala bizarní choreografie, kterou obtloustlý Korejec předvádí ve videoklipu a na koncertech. Inspirovali se jí i nadšenci z České republiky, kteří chtěli ve středu večer uspořádat na pražském Václavském náměstí tzv. „flash mob,“ při kterém měli přihlášení účastníci tancovat zmíněnou choreografii. Celá akce ale skončila fiaskem.

BEZ KOMENTÁŘE: Gangnam Style na Václavském náměstí ukončila policieVideo: Novinky

 
Článek

Na akci se přes sociální síť Facebook přihlásilo víc než 2 200 lidí a velká část z nich opravdu přišla. Odhadnout jejich počet bylo těžké, ale horní část náměstí byla zcela zaplněna. Přítomny byly i organizátorem slíbené tanečnice, které zúčastněným předtancovávaly.

Ke smůle všech nadšenců nastaly velmi rychle problémy. Po refrénu totiž přestala hrát hudba. Aparatura sice ještě na chvíli naskočila, všem už ale bylo jasné, že je konec.

Na místě se objevila i policie. Ta nejdřív umravňovala účastníky, kteří narušovali dopravní provoz. Poté komunikovala s organizátorem a akci ukončila. Organizátor na ni totiž údajně neměl povolení.

Psy a jeho Gangnam Style

Flash mob

Flash mob je akce, při níž se náhle vyskytne skupina lidí v předem určený čas na předem určeném veřejném místě, provede dohodnutou a zdánlivě bezpředmětnou společnou akci (tanec, zpěv apod.) a rychle zmizí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám