Hlavní obsah

Projděte se po mracích, vybízí umělec

Novinky, vps
Milán

Pokud jste někdy chtěli vědět, jaké to je chodit po mracích, tak teď máte možnost. Alespoň to tvrdí argentinský umělec Tomás Saraceno, jehož nové dílo „Na časoprostorové pěně“ je vytvořeno z tří pater průhledné fólie a zavěšeno přes 20 metrů nad zemí. Instalace je přístupná návštěvníkům, kteří se v ní mohou volně pohybovat.

BEZ KOMENTÁŘE: Projděte se po mracích, vybízí umělec obyčejné lidi

 
Článek

Návrh díla trval několik měsíců a Saraceno na něm spolupracoval s týmem architektů a inženýrů. Fólie se rozkládá na ploše 120 metrů čtverečních, má tři patra a je zavěšena v milánském výstavním prostoru HangarBicocca, kde si ji mohou návštěvníci prohlédnout ze spodní části.

I toto dílo je, podobně jako Saracenovy předchozí práce, interaktivní. Zájemci starší 18 let tak mohou do „pěny“ vlézt a celou ji prozkoumat.

Instalace bude v Miláně do začátku února, poté na ní chce Saraceno dále pracovat v Massachusettském technickém institutu.

BEZ KOMENTÁŘE: Město mraků - další ze Saracenových výtvorů

Jedním z minulých Saracenových projektů je „Město mraků“. Necelých 10 metrů vysoká struktura se skládá z 16 propojených mnohostěnů. I tuto instalaci, vytvořenou z oceli a plexiskla, mohli zájemci prozkoumat zevnitř.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám