Hlavní obsah

Nejefektivnější deratizační akce. Zabij 60 krys, dostaneš mobil

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Johannesburg

Zajímavým způsobem se rozhodla charita Lifeline vypořádat s obrovským přemnožením krys ve slumu Alexandra v jihoafrickém Johannesburgu. Každý, kdo přinese 60 mrtvých hlodavců, dostane mobilní telefon. Akce se setkala s úspěchem, ale také s kritikou od ochránců zvířat. Informoval o tom deník The Guardian.

BEZ KOMENTÁŘE: Krysy trápí obyvatele čtvrti Alexandra v Johannesburgu už dlouho

 
Článek

Alexandra se krysami doslova hemží. Tamní rozpadající se budovy, přetékající kanály a hromady hnijícího jídla jsou pro ně ideálním životním prostředím. Situace zašla tak daleko, že krysy dokonce okusují dětem prsty ve spánku.

Proto se charita Lifeline rozhodla jednat. Ve spolupráci s mobilním operátorem 8ta vyhlásila výše zmíněnou akci. Mobilní telefon je pro obyvatele Alexandry lákavou cenou, mnoho z nich se tak vydalo na lov. Například Joseph Mopato si už vysloužil dva mobilní telefony a chce získat jeden pro každého člena své rodiny. Postupuje rychlým tempem, za jeden večer se mu podaří chytit i více než 20 krys.

„Je to jednoduché. Dáte zbytky jídla do pasti, krysa tam vleze a zaklapnou se za ní dvířka,“ řekl Mopato.

Zástupci charity se lovců ptají na místa, kde krysy chytili, a poté dané oblasti vyklízejí tak, aby tam nedošlo k dalšímu množení.

Úspěšná akce je trnem v oku některým ochráncům přírody. Ti považují masové vraždění hlodavců za kruté. Podle tamní radní Julie Moloiové ale není jiná možnost. Všechny předchozí pokusy o snížení krysí populace totiž byly neefektivní.

Reklama

Výběr článků

Načítám