Hlavní obsah

Do vulkánu sopky Popocatépetl prý spadlo UFO, vyvrací to FBI

Novinky, Michaela Cmíralová
Mexico City

Mexická mediální společnost Televisa v pátek ohlásila, že se jí podařilo natočit video, na kterém je vidět oválné těleso, které spadne přímo do jícnu aktivní sopky Popocatépetl. Podle jejich vyjádření jde o UFO. Odborníci mají ovšem po ruce daleko konzervativnější vysvětlení.

Do vulkánu sopky prý spadlo UFO, tvrdí mexická televize

 
Článek

Televisa natočila domnělé UFO na statickou kameru, která je používána k monitorování denní aktivity vulkánu a je umístěna asi šedesát čtyři kilometrů jižně od Mexico City. Zatímco někteří si mohou myslet, že jde o neidentifikovatelný létající objekt, tedy UFO, existuje i jiné mnohem konvenčnější vysvětlení.

„Je zjevné, že zvuková stopa hřmotu vulkánu doprovázeného zpravodajským komentářem byla do videa přidána,“ řekl specialista FBI Ben Hansen.

„Můj instinkt mi navíc říká, že se samotným objektem je něco v nepořádku. Vypadá téměř jako by byl k obrazu vulkánu přidaný, zdá se totiž jako by byl v popředí a ne ve stejné vzdálenosti jako je sama sopka. Navíc si v okolí neznámého předmětu můžete povšimnout jemného stínu, který naznačuje, že by mohlo jít o počítačové úpravy.“

„Jsou silné tendence rychle ukončit diskuze o pravdivosti videa. Problém je v tom, že v tuto chvíli, nemáme přesné informace o jeho původu ani jeho zdroji a už vůbec ne o počtu lidí, kterým video prošlo rukama,“ řekl Hansen.

S jiným názorem přichází video specialista Marc Dantonio. „Věřím, že ten objekt je daleko za jícnem sopky. Myslím si, že jde o natočený padající meteor.“

Reklama

Výběr článků

Načítám