Hlavní obsah

Obnažené dívky na rakvích, to je nejmorbidnější kalendář roku

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Wagrowiec

Polský výrobce rakví Zbigniew Lindner má zajímavou metodu propagace. Již čtvrtým rokem vydává kalendář, ve kterém jeho rakve doplňují nahé či polonahé modelky. V mnoha zemích by kalendář nejspíš nevzbudil větší pozornost, ale v katolickém Polsku, kde berou rakev jako symbol smrti, se pravidelně stává terčem kritiky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rakve a krásky. Takový je tento kalendářVideo: Reuters

 
Článek

Lindner podle svých slov nechtěl nikoho urazit. Rakev je pro něj pouze výrobek, nikoliv náboženský symbol.

„Není to symbol, je to pouze produkt, který propagujeme. Všechny kalendáře se staly předmětem diskuse, a to je podle mě důležité. Každý to totiž bere jinak a má na to odlišný názor. Někdo dokonce řekl, že kalendář je kýčovitý. To je podle mě nesmysl,“ řekl Lindner agentuře Reuters.

Modelka Ola Wansersková fotila tento kalendář už podruhé. Před prvním focením prý byla nervózní, ale teď už to bylo stejné jako jakákoliv jiná zakázka.

„Poprvé jsem nevěděla, co mě čeká. Netušila jsem, jak budu na rakve a všechno kolem reagovat. Neměla jsem ani představu o tom, jak bude focení pojato. Zda budu na rakvi ležet nebo mě do ní zavřou,“ řekla modelka.

Lindnerova společnost je jedním z největších polských exportérů tohoto produktu a kalendář jí podle slov majitele pomohl zvýšit prodej. Veškerý zisk z prodeje kalendáře pak putuje na různé komunitní projekty v městečku Wagrowiec, kde firma sídlí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám