Hlavní obsah

Chlapec má kvůli vzácné vadě 25 prstů, rodiče odmítají operaci

Novinky, vps
Bhópál

Čtyřletý indický chlapec Arpan Saxena nemá zrovna jednoduchý život. Narodil se totiž hned se dvěma vadami najednou, a to polydaktylií a syndaktylií. Ta první má za následek větší počet prstů, než je běžné, ta druhá zase způsobuje srůst některých prstů. Nevejde se tak do běžných bot a podle svých slov toho moc nenachodí. Rodiče mu ale nechtějí dovolit, aby podstoupil operaci.

BEZ KOMENTÁŘE: Čtyřletý chlapec má na rukou 13 a na nohou 12 prstů

 
Článek

Malý chlapec má 13 prstů na rukách a 12 prstů na nohách. Na každé ruce má dva palce, které jsou srostlé. Stejně tak má srostlý prsteníček s prostředníčkem na levé ruce. Arpan se narodil dokonce se 14 prsty na rukách, ale o jeden z prstů přišel ve dvou letech.

„Při hraní si poranil jeden z prstů a ten pak odpadl,“ řekl deníku Daily Mail Arpanův otec Antil.

Arpan je ve svém rodném městě Bhópálu celebritou a zvýšenou pozornost si užívá. Na druhou stranu ho ale mrzí, že nemůže tolik chodit. Mnoho lidí proto nabídlo pomoc se zaplacením operace, která by chlapci ulevila a dovolila mu plnohodnotný život, ale jeho rodina to odmítá.

„Arpan je známý v celém Bhópálu a nám to tak vyhovuje. Navíc mám obavy, co by s ním v jeho věku udělala taková operace,“ svěřila se deníku Arpanova matka Tanu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám