Hlavní obsah

Rekordní auto zrychlí během jedné míle z nuly na 455 kilometrů za hodinu

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američan Johnny Bohmer stanovil s upraveným Fordem GT nový rekord ve sprintu na jednu míli s pevným startem. Se svým vozem o výkonu více než 1700 koňských sil dosáhl maximální rychlosti 455,8 km/h. Překonal tak výkon Seana Kennedyho, který letos v březnu dosáhl s jiným Fordem GT rychlosti 414,7 km/h.

BEZ KOMENTÁŘE: Auto dokáže zrychlit z nuly na 450 kilometrů v hodině během jedné míle

 
Článek

Johnny Bohmer je vlastníkem společnosti Performance Power Racing, která se zabývá vývojem hliníkových slitin pro letecký průmysl. Tyto technologie se snaží implementovat i do automobilového průmyslu a právě pomocí automobilových závodů a překonávání rekordů chce ukázat, že jsou připravené pro běžný trh.

K překonání rekordu došlo v půlce října na přistávací ranveji pro raketoplány v Kennedyho vesmírném středisku na Floridě. Tamní dráha je dlouhá přes čtyři a půl kilometru, poskytuje tak dostatek prostoru pro brždění z vysoké rychlosti.

Bílý Ford GT prošel před rekordem mnoha úpravami, společnost je ale nezveřejnila. Pouze uvedla, že na automobilu byla použita jejich nová speciální slitina Pandalloy. Výkonnostní úpravy i slitina fungovaly na jedničku, Bohmer tak bez problému vytvořil nový Guinnessův rekord ve sprintu na jednu míli s pevným startem.

„Celý tým pracoval velmi tvrdě a jsem pyšný na to, že jsme dostali americké auto do knihy rekordů jako nejrychlejší silniční auto na světě,“ uvedl Bohmer na oficiálních stránkách Guinnessovy knihy rekordů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám