Hlavní obsah

Sova ulovila vykrmenou kočku a ještě zapózovala fotografovi

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Není to fotografie, kterou by se podařilo pořídit každý den. Vlastně se něco takového nepodařilo nikomu vyfotit zřejmě už pěkných pár let. Není tajemství, že sovy loví nejen myši, ale někdy i toulavé kočky. Tentokrát však sova v americké Minnesotě ulovila kočku v obydlené oblasti a nebyl to žádný drobeček.

Foto: Profimedia.cz

Sova ulovila kočku, jako by to byla myš.

Článek

Pro milovníky koček je to poněkud drsný snímek, avšak jasně ilustruje, že v divoké přírodě existují pro kočku mnohá nebezpečí. Na zemi by byl souboj sovy s kočkou zřejmě poměrně vyrovnaný. Jenže jakmile je sova ve vzduchu, šance férového boje je pro kočku velmi mizivá.

Foto: Profimedia.cz

Kočka neměla proti sově šanci.

Aby sova navíc umocnila svou výhodu, většinou zdvihne svými drápy kočku vysoko do vzduchu a následně ji upustí na zem. Poté ji okamžitě chytí znovu a následně opět zopakuje to samé. Činí tak opakovaně až do chvíle, kdy má zvíře zpřelámané končetiny a nemůže se bránit. Poté jej začne požírat, často ještě zaživa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám