Hlavní obsah

Nejrozšířenější snímky řádění hurikánu Sandy jsou podvržené

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Nejrychlejším způsobem, jakým se mezi lidmi šíří fotografie a videa z nejrůznějších přírodních katastrof, jsou v poslední době zejména sociální sítě Twitter a Facebook. Případ hurikánu Sandy však více než jasně ukázal, nakolik nespolehlivý tento informační kanál může být. Nejvíce sdílené fotky mezi lidmi totiž byly ve skutečnosti podvrhy či staré snímky.

Foto: repro Twitter

Působivá supercela nad New Yorkem. Jedinou vadou je, že fotografie je podvrh.

Článek

Monumentální supercela nad Manhattanem, žralok v ulicích New Jersey či Socha svobody bičovaná obřími vlnami - působivé záběry, které se šíří internetem, ale nejsou autentické. Zatímco některé fotky jsou skutečné a pouze pořízené dříve, jiné jsou uměle vytvořené, nebo pochází z hollywoodských snímků.

Foto: repro Twitter

Tento podvržený snímek se už objevil při mnoha katastrofách dříve. Ani tentokrát však v ulicích New Jersey žralok neplaval.

Foto: repro Twitter

Ani tato fotografie nezachycuje řádění hurikánu Sandy.

Foto: repro Twitter

Záběr Sochy svobody bičované vlnami není autentický, pochází z apokalyptického snímku Den Poté.

Foto: repro Twitter

Tato fotografie sice není podvržená, pořízena byla ale v roce 2011.

Foto: repro Twitter

Vojáci střeží hrob neznámého vojína. Fotka však nebyla pořízena během hurikánu Sandy, ale již v záři při silné průtrži mračen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám