Hlavní obsah

Žena se v 61 letech poprvé stala matkou, porodila dvojčata

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sao Paulo

Brazilka Antonia Leticia Rovati Astiová se se svým manželem pokoušela založit rodinu přes 30 let. Dlouho se jim to nedařilo, selhávalo i umělé oplodnění a adopce jim nebyla umožněna kvůli vysokému věku. Nakonec vše vyšlo až při jednom z posledních pokusů, kdy žena porodila zdravá dvojčata. Brazilka se tak v 61 letech stala jednou z nejstarších matek na světě.

61letá Brazilka porodila dvojčata

 
Článek

Dvojčata přišla na svět císařským řezem, každé z nich váží necelý kilogram a podle lékařů jsou v naprostém pořádku. V nemocnici v Sao Paulu zůstanou ještě několik týdnů, dokud nedosáhnou ideální váhy.

Astiová a její manžel Jose chtěli dítě od okamžiku, kdy se vzali. Běžnou cestou to ale nešlo, proto před 20 lety zkusili umělé oplodnění. Ani to se jim nepodařilo, na řadu tedy přišla adopce, ovšem ta jim byla zamítnuta kvůli vysokému věku. Pár se tak vrátil zpět k umělému oplodnění.

Brazilka měla k dispozici téměř 10 let stará embrya, což je hranice jejich použitelnosti. Lékaři ji proto upozornili, ať si nedělá velké naděje. Ale právě při pokusu s nejmenší pravděpodobností na úspěch vše vyšlo.

„Jsem tak nadšená. Vše, co jsem kdy chtěla, bylo stát se matkou. A můj sen se teď splnil. Usilovala jsem o to dlouho, ale nenapadlo mě, že bych se vzdala. Nikdy jsme neměli moc peněz, na svůj sen jsme si ale našetřili,“ řekla Astiová deníku Daily Mail.

Reklama

Výběr článků

Načítám