Hlavní obsah

V centru Berlína řádil divočák, než ho pokousaný policista zastřelil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

V centru Berlína řádil v pondělí odpoledne divočák, který napadal chodce a čtyři z nich zranil. Podle policie v německé metropoli se zvíře vážící 120 kilogramů pohybovalo ve čtvrti Charlottenburg.

Foto: Profimedia.cz

Setkání s divočákem může být velmi nepříjemné. (Ilustrační foto)

Článek

Po upozornění vyděšených lidí se na místo vypravil policista, který divočáka poté, co ho kousl do lýtka, zastřelil. Kousance utržili předtím do zad také 74letý důchodce a do nohou 24letá žena.

Zranění utrpěla také 74letá důchodkyně, která po napadení zvířetem upadla a zranila si kyčel. Všichni tři byli převezeni k ošetření do nemocnice. Policie zatím neinformovala, co vedlo zvíře k tomu, aby na lidi zaútočilo.

V Berlíně, kde jsou velké plochy zeleně, se v posledních letech rozmnožila zvířata, na něž jsou lidé zvyklí narazit ve volné přírodě. Kromě divočáků se v německém hlavním městě daří například i liškám, z nichž jedna byla zahlédnuta i v zahradě německého kancléřství, upozornila agentura AFP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám