Hlavní obsah

Prasklé potrubí vytvořilo gejzír o výšce 80 metrů

Novinky, Jakub Kynčl
Melbourne

Australské Melbourne se ocitlo v pondělí pod vodou. Tentokrát však jen lokálně. Nešlo o žádnou povodeň, ale o prasklé potrubí, ze kterého voda stříkala do neskutečné výšky 80 metrů. Z potrubí uniklo podle prvních odhadů něco okolo dvou miliónů litrů vody. Zaplaveny tak byly okolní ulice a domy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Osmdesát metrů vysoká fontána tryskala z prasklého potrubíVideo: Reuters

 
Článek

Místní televize informovala o tom, že z potrubí unikly dva milióny litrů vody, kterou tlak vymrštil až do výšky 13patrové budovy. Voda zatopila část melbournského předměstí, konkrétně čtvrť Glen Waverley.

Kovová klec o hmotnosti 60 kilogramů, která část potrubí zakrývala, vyletěla do vzduchu jako korek ze šampaňského a následně přistála na domě ležícím nedaleko. Obrovský příval vody následně zcela zdemoloval domov Simona a Caroline Yapových.

"Ach, je zcela zničený. Nejde tam žít, ta voda způsobila obrovské škody," uvedl zničený majitel domu.

Podle místních médií se nedařilo obří gejzír utlumit po dobu jedné hodiny, přičemž se z potrubí dralo na povrch zhruba 35 000 litrů vody za minutu. Kuriózní také bylo, že na místo nehody, kde se bez nadsázky třásla zem, vyslala vodovodní firma jediného pracovníka.

Reklama

Výběr článků

Načítám