Hlavní obsah

Rybáři vydrželi na potápějící se lodi do poslední chvíle, jednoho stáhla s sebou

Novinky, her
Ardglass

Dva irští rybáři měli štěstí v neštěstí, když při rutinním výjezdu na moře sice přišli o svou loď, ale zůstali na živu. V poslední chvíli je zachránili jiní rybáři, kteří natočili i potopení lodi, při němž zmizel pod hladinou na několik vteřin jeden z mužů.

Potápějící se loď stáhla námořníka pod voduVideo: LiveLeak.com

 
Článek

Stephen Kearney rybařil na moři se svou lodí dvacet let. Minulé úterý se ovšem se svým kolegou po vyplutí z přístavu Ardglass dostal do problémů poté, co se přes záď přehnala velká vlna a loď začala nabírat vodu. Bylo jasné, že se loď nepodaří zachránit a je nutné volat S.O.S.

„Přehnala se přes nás vlna a zadní část lodi začala jít pod vodu. Šlo to až moc rychle, museli jsme reagovat během vteřiny. Zavolali jsme o pomoc, nasadili si vesty a vylezli a příď,“ popisoval situaci kapitán Kearney.

Rybáři neměli záchranný člun, a proto se drželi na potápějící se lodi doslova do poslední minuty. To bylo velmi nebezpečné. Hlavně ve chvíli, kdy potápějící se loď stáhla jednoho z nich. Naštěstí ho pod vodou zachytil Kearney, a nikdo tak nepřišel k úrazu. Rybáři strávili ve vodě pár minut. Ihned po vytažení z vody byli předáni pobřežní stráži a dopraveni do nemocnice.

Kearney je vděčný svým záchranářům a předpokládá, že se na moře vrátí během několika týdnů.

Reklama

Výběr článků

Načítám