Hlavní obsah

Brit udržel na jedné ruce rekordních 51 skleniček na víno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský sommelier v sobotu překonal světový rekord v počtu skleniček na víno držených v jedné ruce. Vybalancovat se mu podařilo 51 skleniček, zatímco předchozí rekordman zvládl v roce 2007 "jen" 39 skleniček, napsala agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Philip Osenton při překonání rekordu.

Článek

Třiačtyřicetiletý Philip Osenton, který pracuje jako poradce na víno v Pekingu, se prý naučil pobrat do ruky desítky skleniček hned na začátku své kariéry, když pracoval ve velkých londýnských hotelích Ritz a Savoy.

"Nosit skleničky je součástí sommelierovy práce. Když jsem byl hlavní ochutnavač v Ritzu, měli jsme na starosti restauraci se 140 místy, kterou jsme museli prostřít mezi snídaní a obědem. Vzhledem k tomu, že na každé místo připadaly dvě skleničky, musel jsem se naučit roznést a rozmístit 280 skleniček ve velmi krátkém čase," řekl Osenton AFP.

Při prvním pokusu zvládl Osenton pobrat 45 skleniček, ale při druhém si na ruku naskládal 51 sklenek. Předchozí rekord vytvořil v roce 2007 jistý Filipínec v barcelonské restauraci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám