Hlavní obsah

Vzkaz v láhvi putoval k devítiletému chlapci přes půl světa osm let

Novinky, Jakub Kynčl

Vzkazy v láhvi nejsou jen záležitostí minulých staletí. Devítiletý Ir Oisin Millea se procházel po pobřeží se svou matkou, když našel uzavřenou zelenou plastovou láhev o objemu dvou litrů. Uvnitř bylo něco, co chlapce upoutalo - vzkaz z minulosti napsaný ve francouzštině.

Láhev s dopisem putovala přes oceán, po osmi letech ji našel malý chlapecVideo: RTÉ News

 
Článek

Vzkaz uschovaný v láhvi byl zcela netknutý a úplně suchý. Uvnitř byl příběh dvou 12letých dívek z kanadského Québeku, které hodily láhev do řeky St. Lawrence před osmi lety a doufaly, že vzkaz objeví někdo úplně neznámý. A to se jim povedlo, po letech totiž udělal radost osmiletému chlapci, který bydlí tisíce kilometrů od nich.

Od chlapcova nálezu je dvojice dnes již dvacetiletých dívek bombardována irskými médii se žádostmi o interview. Claudia Garneauová a Charlaine Dalpé už mají navíc od irské centrály pro cestovní ruch nabídku, aby přicestovaly příští léto zdarma do Irska. Informoval o tom deník Montreal Gazette.

Vzkaz v láhvi
"Ahoj, jsme dvě dívky, které dostaly nápad vypustit láhev směrem do moře. Jmenujeme se Charlaine a Claudia. Je nám 12 a obě žijeme v Montréalu. Momentálně jsme na dovolené v Gaspésie, ve vesnici Grande Vallée. Nápad vypustit láhev jsme dostaly poté, co jsme viděly televizní pořad o mladých lidech, kteří takto odesílali vzkazy. Pokud naši láhev najdete, tak nám prosím dejte vědět, kdy a jak jste ji našel. Také by nás zajímalo vaše jméno, věk a bydliště. Třeba: Paříž, Miami, atd... Kontaktovat nás můžete na e-mailové adrese cheval-rouge@hotmail.com. Na závěr - pokud nemáte internet, běžte ke kamarádovi nebo do internetové kavárny, protože jsme opravdu zvědavé, zda někdo naši láhev najde. Charlaine a Claudia"

"Je to opravdu úžasné. Něco takového vídáte běžně jen ve filmech. Neočekáváte, že se něco takového může stát i v reálu," uvedla Charlaine Dalpé.

"Ten nález se nemohl povést snad nikomu lepšímu. Je to lovec pokladů a se svým posledním nálezem je docela spokojený. Vzkaz si nechal zarámovat a těší se, až si napíše se svými novými známými z Kanady přes Skype," uvedla chlapcova matka Aoife Millea.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám