Hlavní obsah

Kontroverzní reklama děsí. Lidem ve výtahu mizí podlaha pod nohama

Novinky, vps

Televizní reklama, která má ukázat realistické podání obrazu u nových televizí, získala krátce po uvedení mnoho obdivovatelů i kritiků. Ti první poukazují na nápaditost scénky s propadající se podlahou výtahu, ti druzí odsuzují autory za zneužití poměrně rozšířené fobie z pádu kabiny. Přitom se dost možná jedná o sehrané divadlo s herci.

BEZ KOMENTÁŘE: Ve výtahu se "propadala" podlaha, lidé v panice uskakovali

 
Článek

Na začátku reklamy sestavují dva muži speciální mřížku z devíti obrazovek. Poté ji umístí do výtahu v kancelářské budově. Výtah ještě doplňují falešným ovládáním, skrytými reproduktory a kamerami.

Po nástupu pasažérů se výtah nerozjede, pouze zhasnou světla a ozve se zvuk, který má připomínat poruchu. Vrcholem pak je trik s podlahou. Dlaždice na displejích postupně „padají“ a obraz se změní na výtahovou šachtu.

Lidé pochopitelně překvapeně uskakují, na některých je znát opravdu velký šok. Většina se ale vtípku nakonec zasměje. Reklama sklidila kromě pochvaly za dobrý nápad i kritiku. Vystavování lidí situaci, při které si mohou myslet, že zemřou, je podle mnohých překročením hranice slušnosti.

Veškerá kontroverze je ale možná zbytečná. Sílí totiž hlasy, že celá reklama je jenom sehranou fraškou. Podle této varianty nebyly na podlaze výtahu obrazovky a celý efekt byl vytvořen dodatečně digitální technologií. Vyděšení pasažéři pak byli najatými herci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám