Hlavní obsah

V šimpanzím výběhu se objevil mýval, dostal pořádně za vyučenou

Novinky, vps
St. Louis

Nevídaná podívaná se naskytla o víkendu návštěvníkům zoologické zahrady v americkém St. Louis. Ve výběhu šimpanzů se objevil mýval a způsobil mezi primáty pořádný rozruch. Tlupa lidoopů napřed nezvaného návštěvníka zvědavě zkoumala, ale pak se rozhodla dát mu za vyučenou.

BEZ KOMENTÁŘE: Mýval, který se dostal do výběhu šimpanzů. od nich dostal za vyučenou

 
Článek

Šimpanzi se ze začátku mývala zvědavě dotýkali, ale když se jim snažil uniknout, rozhodli se bránit svoje teritorium a malého cizince obklopili. Mýval po menší šarvátce skočil přímo pod ruku jinému šimpanzovi, který ho odhodil přes celý výběh.

Šedý medvídek ustál přistání a okamžitě se vydal k odtokové rouře. Tou se do výběhu pravděpodobně i dostal. Naděje na útěk však neměla dlouhého trvání. Když byl mýval půlkou těla v rouře, přiběhl k němu další šimpanz a chytil ho za ocas. Primáti po krátkém škádlení mývala pustili a ten se nakonec z výběhu úspěšně dostal pryč, jak informoval zpravodajský portál televize CBS.

BEZ KOMENTÁŘE: Gorily zaujatě sledovaly housenku

Ne vždy musí vést setkání s jiným druhem ke konfrontaci, jak dokazuje případ ze zoologické zahrady v kanadském Calgary. Tamní gorily byly fascinovány housenkou, která lezla po mříži jejich výběhu. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám