Hlavní obsah

Češka s nejlepší pamětí na světě předvedla v Praze své schopnosti

Novinky, Michaela Cmíralová
Praha

Češka Michaela Karsten, která je díky svým nadprůměrným paměťovým schopnostem zapsaná i v Guinnessově knize rekordů, ukázala, jak špičkově má svoji paměť vytrénovanou. Ve čtvrtek v Burzovním paláci v Praze ohromila svými dovednostmi všechny přihlížející.

Padesát náhodných dvojčíslí v řadě, i to si lze během chvilky zapamatovatVideo: Novinky

 
Článek

Někteří míváme problém zapamatovat si i krátké telefonní číslo. Michaela Karsten předvedla, že při poctivém cvičení mozku je možné zapamatovat si snadno i pětinásobně vyšší sadu čísel.

Karsten se na začátku experimentu pohodlně usadila na židli, přiložením palce a ukazováčku na kořen nosu zkoncentrovala mysl a pak už nechala diváky, aby jí postupně diktovali dvacet pět náhodných dvojčíslí.

Všechna jmenovaná dvojčíslí byla v přesném pořadí zapsána na tabuli. Ta byla postavena tak, aby na ni Karsten neviděla. I přesto byla schopná během několika desítek vteřin veškerá čísla z paměti vyjmenovat přesně tak, jak šla po sobě. Neudělala při tom ani jedinou chybu, ani se nezadrhla.

Nyní se Karsten účastní jako lektorka osobnostního rozvoje workshopů, které budou probíhat po dobu tří dnů v jednom z luxusních wellnessových hotelů v České republice. Trenéry v projektu Brillant Brain jsou čtyři špičkoví lektoři, kteří se zaměřují kromě paměti také na rozvoj kreativity, motivace, emoční inteligence a také na image, styling a vizáž.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám