Hlavní obsah

Indická matka zachránila své dítě ze spárů levharta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až do džungle a ozbrojená jen srpem v ruce pronásledovala matka v severní části Indie levharta, který se zmocnil jejího malého syna. Nakonec se ženě podařilo chlapce zachránit. Dítě ale muselo s vážnými zraněními do nemocnice, napsal zpravodajský server BBC News.

Foto: Profimedia.cz

Indická populace levhartů je na vzestupu.

Článek

Levhart malého Atula popadl, když jeho matka pracovala na farmě ve státě Uttarpradéš. Žena začala křičet o pomoc a okamžitě se za zvířetem vláčejícím dítě rozběhla. Připojili se k ní další vesničané, a to zřejmě přimělo levharta svou kořist pustit a utéci hlouběji do džungle.

Podle úředníka z místní lesní správy se populace levhartů za několik posledních let zvýšila a zvířata se stále častěji zdržují v okolí vesnic, kde hledají potravu. Odborníci na volně žijící zvířata uvádějí, že spolehlivé údaje o populaci levhartů v Indii nejsou k dispozici. Jejich počet odhadují na zhruba 10 000 kusů.

Levharti indičtí jsou v Indii chránění a jakýkoliv obchod s částmi jejich těl je celosvětově zakázaný. Přesto se podle nedávné studie ochránců přírody každý týden nejméně čtyři levharti stanou obětí pytláků. Ti je zabíjejí kvůli husté kožešině i kvůli kostem, které jsou používány v tradiční čínské medicíně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám